Endnu et blogindlæg om tærte, men denne gang med inspiration
fra det søde køkken. Efter at havde lavet mørdej til min spinat tærte forleden, havde jeg kun brugt halvdelen af dejen og havde derfor dej tilbage til én
tærte mere. Jeg tog min mørdej ud af køleskabet
og æltede 50 g sukker ind i dejen.
Vi havde en kurv med æbler stående og jeg blev opfordret til at bruge dem, inden de blev dårlige og alligevel skulle smides ud.
Jeg har derudover været så heldig at min søde mor har foræret mig et mandolinjern, og det skulle afprøves, og mine æbler blev dets første offer. Tærten består at tre lag af tyndskåret æbler, som er lagt i en fin vifte. Imellem hvert lag er der en remonce. Remoncen glaserer alle æblerne og giver en lækker sødme hele tærten igennem. Kan serveres med lidt creme fraiche rørt op med vanilje.
Vi havde en kurv med æbler stående og jeg blev opfordret til at bruge dem, inden de blev dårlige og alligevel skulle smides ud.
Jeg har derudover været så heldig at min søde mor har foræret mig et mandolinjern, og det skulle afprøves, og mine æbler blev dets første offer. Tærten består at tre lag af tyndskåret æbler, som er lagt i en fin vifte. Imellem hvert lag er der en remonce. Remoncen glaserer alle æblerne og giver en lækker sødme hele tærten igennem. Kan serveres med lidt creme fraiche rørt op med vanilje.
Opskrift på mørdej http://glutenfriforbegyndere.blogspot.dk/2013/10/glutenfri-trte.html
tilsæt 100 g sukker – denne opskrift på mørdej er til 2 tærter.
Fyld til 1 tærte.
5 æbler.
100 g smør
1 spsk kanel
100 g brun farin
1 syltet ingefær.
5 æbler.
100 g smør
1 spsk kanel
100 g brun farin
1 syltet ingefær.
Rul mørdejen ud, og beklæd tærteformen, prik med en gaffel i
dejen. For bag bunden i 6 min på 200 grader.
Imens skæres æblerne meget tyndt på et mandolinjern. Smelt smør sammen med kanel og farin i en gryde. Riv et syltet ingefær ned i remoncen.
Lav en vifte af æbler i tærte bunden og pensel dem med remoncen. Lav to lag mere med remonce imellem hvert lag og afslut med remonce på toppen. Bag tærten færdig i 20 min på 200 grader.
Imens skæres æblerne meget tyndt på et mandolinjern. Smelt smør sammen med kanel og farin i en gryde. Riv et syltet ingefær ned i remoncen.
Lav en vifte af æbler i tærte bunden og pensel dem med remoncen. Lav to lag mere med remonce imellem hvert lag og afslut med remonce på toppen. Bag tærten færdig i 20 min på 200 grader.
Tærten smager som en drøm.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar