fredag den 18. oktober 2013

Müslibarer



Jeg har mange gange købt mig næsten fattig i figenstenger og de findes i alle verdens farver og smag. Jeg er rigtig glad for den hurtige lille snack, men er efterhånden også lidt træt af dem.  Jeg savner et alternativ til dem, og jeg har søgt og ledt efter glutenfrie müslibarer, men jeg finder kun meget dyre mærker som kun kan fås i specialbutikker eller på nettet. Jeg bliver meget hurtig lidt nærig over for sådanne produkter og tænker at det må jeg kunne gøre billiger selv.
Som mange andre glutenallergiker har jeg mange forskellige former for frø og nødder som en del af mit forråd, og det eneste jeg manglede for at kunne få müslibarerne i en fast form var en god fremgangsmåde og kondenseret mælk, så af sted i supermarkedet med mig. Den kondenserede mælk danner en form for karamel som kan bruges som bindemiddel af alle de dejlige nødder og kerne og giver samtidig en sød smag.

Har sammensat denne her opskrift så den kan bruges af alle og ikke kræver den store indkøbstur.  Denne opskrift på müslibarer er sammensat af noget så nemt, som hvad man lige har liggende. De kan sammensættes på alle mulige måder om med alle slags nødder og bær, eller med lidt peanut butter i hvis man skulle være til det. Der er ingen regler, bar bland og miks alt hvad du har lyst til.  
 
Ingredienser:
450 g blandede nødder, frø og bær (fx hirse, græskarkærner, kokosmel, mandler, hasselnødder, tørrede tranebær osv.)
4 dl. Gf.  Havregryn
2 spsk peanut butter (kan undlades)
1 dåse (400 g)kondenseret mælk den søde af slagsen.
Fremgangsmåde:
Afmål dine nødder, bær og frø og hak dem i mindre størrelser tilsæt derefter 4 dl havregryn til blandingen.  Den kondenserede mælk kommes op i en gryde, hvor den lunes. Held derefter din müsli-blanding op i gryden og bland det godt med sammen. Tryk derefter massen ud i en bradepande beklædt med bagepapir, put evt. vand eller olie på hænderne, det gør det en del nemmere at få en glat overflade på massen.
Bag midt i ovnen i 45 min på 125 grader.
Lad den bagte masse køle af i 30 min, og skær den derefter ud i den størrelse som du ønsker dine müslibarer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar