Det er aldrig sjovt at smide mad ud, hermed heller ikke frugt. Jeg køber gerne 1 eller 2 kg æbler af gangen, og det er ikke altid jeg for spist dem alle inden de begynder at blive en smugle kedelige. Og med min altid prøven på at spare hvor der spares kan er jeg derfor gået i gang med den helt store sylte omgang. På den måde behøver jeg ikke smide frugt ud og man kan altid spise syltede æbler og pærer med råcreme til på en kold efterårsaften.
Ingredienser:
1 kg pærer eller æbler
400 g sukker
1 tsk. Vaniljesukker
½ dl. Eddike
3 dl. vand
1 tsk. Atamon
Fremgangsmåde:
Skræl frugten og fjern kærnehuset, og put frugten i en skål med koldt vand (evt. med lidt citron i så frugten ikke bliver brun)
Bland de andre ingredienser i en gryde og kog det til en sirup, put derefter frugten op i gryden og kog i ca. 5 min.
Imens frugten koger skyl nogle glas i lidt atamon, og held derefter frugten op i glassene. Kog derefter siruppen ind under svag varme. Held derefter siruppen over frugten og put derefter låg på glassene.
Jeg har i min syltede æbler kogt dem med 3 kanelstænger, dette giver en god og lidt anderledes smag. Jeg har ladet kanelstængerne blive ved frugten, så de samtidig kan pynte og give ekstra smag til æblerne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar