Det er nu blevet efterår, og man skal derfor udnytte de frugter som naturen giver os.
Jeg er så heldig at mine kære forældre har en have der forsyner dem med æbler i store stakke og dem tager jeg gladelig med hjem. De æbler kan passende bruges til disse lækre, fugtige og helt fantastiske æble muffins.
Opskrift på 12 æblemuffins.
2 æg
175 g sukker
1 dl. Olie
125 g majsmel
125 g Jyttemel (der kan bruges kartoffelmel, hirsemel eller Finax i stedet )
2 tsk bagepulver
1 knsp. Salt
2 dl kærnemælk ( der kan også bruges creme fraiche )
500 g æbler
1 tsk kanel.
Toping:
1 pakke fløde ost.
100 g blødt smør
200/300 flormelis.
(bland alle ingredienserne og pisk cremen om med en elpisker, til den er blød og homogen)
Brændte mandler til pynt.
100 g mandler
1 dl sukker.
(smelt sukkeret på en pande, og tilsæt mandlerne i karamellen. Lad mandlerne køle af på et stykke bagepapir)
Fremgangsmåde.
Tænd oven på 200g. pisk æg og sukker til en tyk creme, pisk olien i cremen lidt af gangen i en tynd stråle.
bland alle de tørre ingredienser sammen, og bland med ægge-cremen. Tilsæt kærnemælken til rør den godt sammen, tilsæt kanelen. Skræl og riv æblerne og bland med dejen. Fyld op i muffin formene. Bag i ca. 15-20 min.
Lad kagerne køle helt af inden du putter toping og mandler på.
Denne opskrift kan også bruges til at lave en kage i f.eks. En springform. Det er en virkelig lækker opskrift og er altid populær iblandt mine bekendte.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar