tirsdag den 29. oktober 2013

Glutenfri tærte





En mindre orkan forhindrede mig i at tage nogen steder hen i går aftes. Og jeg har desværre en tendens til at blive restløs, og når man på grund af lidt blæst bliver nødt til at holde sig inden døre, var det jo et fantastisk tidspunkt at eksperimentere med mørdej.
Min studiegruppe skulle alligevel komme dagen efter så jeg startede det lille bageri op, så var vi da sikret lidt lækkert til frokost. Og lækker frokost blev det, og ikke mindst velfortjent.

 
Ingredienser til 2 tærter.

Mørdej:
250 g gf. Mel (brugte en blanding af rød Finax og jyttemel)
50 g gf. Havregryn
1 knps salt
1 æg.
200 g smør

Fyld:
400 g spinat
350 g kød (brugte skinke, men kan også være laks eller noget tredje)
1 dl mælk
6 æg
300 g ost
salt og peber

Fremgangsmåde:
Mørdejen -  bland alle ingredienser sammen ( mal evt. din havregryn)
til der ikke klumper i dejen. Smøren skal være stue temperatur når du
arbejder med dejen. Dejen ligges på køl i 30 min.
Efter at havde været på køl i en halv times tid, deles dejen i to. Rul
dejen tyndt ud imellem 2 stykker bagepapir og tærte formen fores med
dejen. For bag bunden i 5 min på 200 grader.
Imens tærterne for bages laves fylden til tærten.
Pisk æggene med mælken, og bland derefter resten af ingredienserne
sammen. (hak dine grøntsager hvis der er nødvendigt) Jeg har i denne
opskrift brug spinat fra frost, og det har fungeret rigtig fint.
Fyldet kommes op i de for bagte tærte forme og bages yderlig 20-25 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar