onsdag den 9. oktober 2013

Boghvedepandekager




Pandekager er en klassiker, og de smager fantastisk. Jeg har derfor sammensat en opskrift på pandekager lavet på boghvedemel. Selvom navnet på melet er misvisende kan jeg forsikre jer om at det er glutenfrit.
Min søde farmor har bombarderet mig med hjemmelavede syltetøj, og det er på tide jeg for spist noget af det, og da syltetøj og pandekager altid har været kærester, følte jeg at det var på tide at komme op med en opskrift på gode glutenfrie pandekager.
 
6 styks boghvedepandekager:
Ingredienser: 
1 æg
2 dl boghvedemel
1 knps. Salt
2 spsk. Sukker
1 tsk. Vaniljesukker
½ dl. Olie (helst en neutral olie fx rapsolie)
2 dl mælk
1 dl vand
Fremgangsmåde:
slå ægget ud i en skål, tilsæt alle de tørre ingredienser + olien og rør rundt. Tilsæt vandet og bland igen. Ved ikke at putte alt væsken i med det samme, er det nemmere at røre dejen ud så der ikke kommer klumper i.
Når pandekagedejen er homogen tilsættes mælken og der røres igen.
Put lidt olie på panden og lad den blive godt varm inden du hælder dejen på. Lad pandekagen stege et par minutter på begge sider.
Velbekomme.
 

1 kommentar: