mandag den 21. oktober 2013

Kålsalat



Spis efter sæsonen, og man kan spare en del penge. I øjeblikket kan man få kål i alle afskygninger og det er ekstremt billigt. Jeg synes jo at kål er en undervurderet grøntsag, og jeg bliver derfor altid ekstremt begejstret når de forskellige sorter dukker op i supermarkederne. Vi taler om en kilo pris på få kroner, det er jo helt fantastisk. Om det er hvidkål, grønkål eller palmekål er det alt i alt en grønsag som smager fantastisk.  Æbler er jeg også fan af, og de fås også til en pris, der er til at betale. Kål og æbler er fantastiske partnere og med en lille lækker vinaigre(fansy ord for dressing) over, er det sød musik i ens mund. Salaten kan spises til alt, om der er en lækker mør bøf eller en glutenfri pasta ret. Jeg har spicet salaten op med gulerødder og saltede græskarkærner.




Ingredienser:
Salaten:

8-10 Blade palmekål (kan også være andre former for kål)
4-5 Gulerødder
2-3 æbler
1 håndfuld græskærner (kan købes færdig lavede i alle supermarkeder)

Vinaigre:2 spsk. olie
1 tsk. Sennep
1 spsk. æble eddike
1 tsk. Honning
smag til med salt og peber.

Fremgangsmåde:
Skær kålen fint ud og put det i en skål. Skræl gulerødderne og skær dem meget fint på langs, evt. med et mandolinjern, eller med en kartoffelskræller. Fjern skroget fra æblerne og skær dem i små tern. Bland halvdelen, af græskarkernerne i blandingen med kål, æbler og gulerødder.

For at lave vinagren hældes alle ingredienserne sammen i en lille skål og blandes godt sammen, smag til med lidt salt og peber. Held din vinaigre hen over ”salaten” og bland det hele godt sammen, og afslut med resten af græskarkernerne på toppen som pynt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar