søndag den 13. oktober 2013

Cheesecake



Med en dag med en masse regn og blæst udenfor, var der stemning for en dag og aften med hygge og god mad i det lille hjem.  I meget lang tid, har jeg haft lovet mine veninder at lave dem en cheesecake, og da de alle havde besluttet sig for at komme på denne kedelige efterårs dag, syntes jeg at det var på tide at opfylde deres ønske. Jeg gik derfor i gang med at udtænke mig en slagplan for dette vidunder af en kage. Jeg har tænk og tænkt, og ringet til min mor for at få gode råd, og endelig kom jeg op med en slagplan.
Under vejs i processen var jeg dog ved at rive håret ud af hovedet og kagen ud af vinduet, denne kage har været mit Alpe d'huez. Note til mig selv, husk  nu for pokker temperering!
På trods af mindre forhindringer blev dog alt i alt en rigtig god kage og veninderne fik deres appetit for cheesecake mættet. 

 
Ingredienser:
Bund:
200 g glutenfrie havregryn
100 g Mandler
1 sirup syltet ingefær ( kan undlades)
1 knps. Salt
1 stor spsk. Honning
150 g. Smør
Cremen:
200 g flødeost
500 g Creme fraiche
1 tsk vanilje sukker
125 g flormelis
2½ dl piskefløde
1 lime
4 plader husblas
Blåbær gelé
250 g blåbær
2 spsk. Vand
3 plader husblas
 
Femgangsmåde:
Bund:
Mandler, havregryn, salt og ingefær blendes til en fin mel.  På en pande smeltes smør og honning på svag varme (lad det ikke blive brunt). Når dette er smeltet hældes melblandingen på panden og vendes i det smeltede smør og honning. Derefter hældes massen i en springfor beklædt med bagepapir i, og bunden trykkes flad. Stil bunden på køl imens cremen forberedes. ( ca. 15 min)

Creme:
4 plader husblas ligges i et koldt vandbad i 5 minutter. I en skål piskes fløden til flødeskum hvor der derefter tilføres revet skal og saft for limen. I en anden skål piskes flødeost, creme fraiche, flormelis og vaniljesukker sammen, til der ikke længere er klumper.
Tag husblasen op af vandbadet og vrid den overskydende vand ud af, smelt dem derefter i et varmt vandbad.  Tag en lille smugle af flødeskummen fra og bland med den smeltede husblas (Det er her at der skal være fuld fokus, så husbladsen ikke skiller – temperering er ekstremt vigtigt! )
Bland derefter indholdet for alle skålene sammen.  Held derefter cremen over den kolde bund og lav en glat overflade. (lad bare kagen stå ude imens at geléen forberedes)
Gelé3 plader husblas ligges i et koldt vandbad i 5 minutter. Derefter sættes 150 g af blåbærende med 2 spsk. vand i kog i en gryde et par minutter (brug de resterende 100 g blåbær til pynt). Brug derefter en stavblender så det bliver en ensartet masse. Vrid vandet ud af husbladsen og put det i den varme gryde med blåbærende i og rør det ud i. lad geléen køle lidt af, og held den derefter ud over kagen. Pynt med de resterende bær, og sæt kagen på køl i minimum 4 timer. Derefter er den klar til servering.
Held og lykke med det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar