torsdag den 31. oktober 2013

Kanelmuffins

 
 



Min nye bedste ven er kommet i form af en lille silekone beklædt muffin form. Jeg bruger dem til alt, især fordi de hjælper til at holde mit bagværk fugtigt og lækkert. Og især i den her opskrift hvor jeg benytter mig af remonce, hjælper min nye bedste ven til at remoncen bliver i kagen og ikke udover hele bagepladen.
Jeg har udviklet denne opskrift ved at bruge kanelsnegle som inspiration.  Jeg har før lavet alm. Kanel snegle som er glutenfrie, men jeg synes at de bliver tørre og kedelige meget hurtige og det er et helvede at arbejde med dejen. Men halleluja den her fremgangsmåde er nem.

Jeg laver ofte dejen om aftenen inden jeg går i seng, så den kan stå og koldhæve natten over. Det er ikke nødvendigt, men jeg har generelt størst succes med bagværk som har hævet koldt og længe.

Ingredienser:
½ pakke (450 g) Finax ( rød eller blå)
6 dl vand
25 g gær
1 knaps salt

Remonce:
200 g smør
200 g farin
1 spsk kanel.
2-3 æbler

Fremgangsmåde:
opløs gæren i lunket vand, og tilsæt lidt salt og mel. Rør det godt sammen, evt. med en røremaskine. Der må ikke være nogen klumper i dejen.  Det skal være en meget flydende dej, og skal ikke æltes.
Sæt dejen på køl i natten over. Hvis du ikke ønsker at kold hæve skal dejen stå lunt i 30 min.
Remonce: brug blød smør, og bland det med kanel og brunfarin. Riv æblerne og bland dem sammen med remoncen. Vend din remonce op i dejen og rør forsigtigt rundt. Dejen skal nu være to farvet.
kom dejen op i dine muffins forme og bag dem i 25-30 min. På 200 grader.  Kan også bages i en bradepande hvis man ønsker et kanelkagebrød i stedet for.






2 kommentarer: