søndag den 6. oktober 2013

Pizza til fryseren

Jeg er blevet træt af at købe alt for dyrt mad i kantinen på studiet og er derfor gået i gang med at eksperimentere med pizza. Jeg har haft dårlig erfaring med at bundende ikke bliver lækre og sprøde, og de er svære at arbejde med og få rullet ud på pladen.

Derfor er jeg kommet om med denne dejlige nemme fremgangsmåde, som gør det super nemt at lave helt fantastiske gode pizzaer....

Jeg benytter egentlig bare Finax pakkerne, det kan være den røde, grønne eller blå. I denne position har jeg benyttet den grønne for at få lidt bid i pizzaen. Jeg bruger en halv pakke Finax til ca. 4 pizzaer. I stedet for at følge opskriften der står på siden af parken så gør som mig og lav en nærmest flydende dej som du ”spartler ud på bagepladen” på den måde får man en lækker tynd bund som samtidig er sprød.

dvs. ca. 6 dl. vand til en halv pakke Finax.
1 dl. olie
25 g gær
lidt salt


bland gæren i vandet og tilsæt olie og salt. rør derefter 450 g Finax i vandet og rør godt rundt, til der ikke længere er klumper i dejen. dejen skal være godt flydende, hvis ikke den er det så tilsæt lidt ekstra vand. Dejen skal ikke ældes.
Lad den hæve i 30 min. 
 
Spartel dejen ud på pladen meget tyndt.
For bag bunden i 10 min på 200 grader i ovnen, og tag den derefter ud og vend bunden om og put derefter det ønskede fyld på og bag igen i 15 min på 200 grader.

De smager helt fantastiske og er nemme at fryse ned og er lige til at tage med i tasken så man kan få noget frokost.

Husk det er kun fantasien der sætter grænser, man kan jo også bage bundende i lidt længere tid og derefter putte frisk fyld på, som f.eks. parmaskinke, pesto, rucola og frisk mozzarella ost. Denne form for pizza kan desværre i fryses men er et godt middagsmåltid til familien eller en hygge stund med vennerne. Held og lykke med det.

2 kommentarer:

  1. Har lige prøvet din ellers nemme opskrift, men synes bunden bliver helt gummiagtig....:-(

    SvarSlet
  2. Det var da trist, men det er svært at arbejde med Finax. Prøv evt. at bage bunden lidt længere. Jeg skriver det bag ørene og lover at prøve komme op med en bund som er lavet af naturlig gf. mel. Den vil derefter komme op på bloggen. Håber at du stadig har mod på nogle af de andre opskrifter som kommer op på bloggen. :)

    SvarSlet